Stig Einar Mork ser alltid etter måter å forbedre rørleggerbedriften på. Det sterke ønsket om å utvikle bedriften videre ligger til grunn for alle valg som tas. Det er bakgrunnen for at Svartisen VVS velger å stå utenfor kjede fra januar 2019.

- For oss er det viktig å ha vårt eget særpreg, og ikke bli standardisert gjennom kjede. Tilbudet vårt er spesialtilpasset kundene våre her, forteller bedriftseieren.

Han understreker at kundene fortsatt vil få tilgang på gode VVS-produkter fra kvalitetsleverandører til konkurransedyktige betingelser også etter nyttår. Servicebilene med den nye firmalogoen har begynt å rulle på veiene. Den nye logen viser tilhørigheten til fjellene og breen, og nye nettsider ble lansert i høst.

- Vi er nøyaktig de samme som før, det er bare drakten som er ny, forklarer Mork.

Gruppebilde

Spildra skole nærmer seg ferdigstillelse. Fra venstre Tom Høgsand, Ninja Ringøy Torrissen, Stig Einar Mork, Raymond Kristiansen og Per-Aksel Myrvoll. I tillegg til denne gjengen, har bedriften Line Antonsen på kontoret. Foto: Prikkenoverien

Har vokst med kundene

Det er fem år siden rørleggerbedriften Svartisen VVS ble startet fra Stig Einars hjemmekontor på Halsa. Drømmen om å skape noe, å gi tilbake til lokalsamfunnet, var drivkraften bak lange dager ute på rørleggeroppdrag og kvelder med papirarbeid. Bedriften som startet som et “one man show”, har vokst til dagens seks medarbeidere. Helt som planlagt.

- Vi har vokst i takt med behovet og etterspørselen i markedet hos både proff- og privatkunder i Meløy, Rødøy og Gildeskål, beskriver han.

i tekniskrom 2

Prosjektet på Spildra skole er det hittil største som Svartisen VVS har vært involvert i. Foto: Prikkenoverien


Vant konkurransen om rørleggeroppdrag på Spildra skole

Det var en stor tillitserklæring og anerkjennelse å vinne oppdraget med å levere sanitær- og varmeanlegg på Spildra skole til en verdi av 7,5 millioner kroner. For en liten, lokal rørleggerbedrift er dette en betydelig kontrakt. Det var derfor en spesiell dag da to av rørleggerne kunne starte arbeidet med å rigge seg til på anlegget høsten 2017.

- Det er med skrekkblandet fryd vi har tatt på oss et så stort prosjekt. Vil vi klare å henge med, klarer vi å få leid inn ekstra personell når behovet er der? Spørsmålene blir veldig mange. Men likevel føles det veldig bra å kunne få et så stort prosjekt i porteføljen vår, forteller Stig Einar.

Prosjektet Spildra skole er det største Svartisen VVS har hatt hittil. På det meste har åtte rørleggere vært involvert i byggearbeidet samtidig. Arbeidet nærmer seg ferdigstillelse, og første skoledag på den nye barne- og ungdomsskolen vil være i februar 2019.

i tekniskrom

Meløy kommune har valgt en bærekraftig og fornybar oppvarmingsløsning med energibrønner, varmepumper og vannbåren varme.
Foto: Prikkenoverien

Leide inn rørleggere fra Kirkenes

Da tiden for det mest arbeidsintensive delen nærmet seg, tok Stig Einar en telefon til en bransjekollega i Kirkenes med ledig kapasitet. I seks måneder fikk meløybedriften låne to av de flinkeste rørleggerne til Kirkenes Bad & Kjøkken.
På det meste var tre rørleggere fra Kirkenes i arbeid.


- Det gjorde det mulig for en liten bedrift som vår å levere som planlagt til Spildra skole, samtidig som vi kunne hjelpe de andre kundene våre også. Selv om vi nok ikke har klart å yte samme servicen som vi vanligvis gjør, har vi klart å ta unna det meste, sier Stig Einar.

Noen oppdrag har rørleggerbedriften vært nødt til å utsette til etter at prosjektet på Spildra skole er ferdigstilt i februar.

i gangen

Snart ferdig! Daglig leder Stig Einar Mork og dyktige rørleggere inne i Spildra skole i Meløy kommune.
Foto: Prikkenoverien

Bærekraftig oppvarming

Svartisen VVS er spesialister på oppvarming, og på Spildra skole er det boret åtte energibrønner, hull i bakken som forsyner hele bygget med varme i radiatorer og gulvvarme. Energibrønnene gir varmt vann i kranene via en stor varmepumpe med kapasitet på 60 kW. Løsningen som er valgt er bærekraftig og fornybar. Ikke minst er den økonomisk for Meløy kommune.

Stadig flere kunder etterspør miljøvennlig varme som varmepumpe og vannbåren varme. Svartisen VVS har levert flere varmeanlegg med energibrønner og varmepumpe både til boliger og næringslivet. Varmeløsninger med luft/vann har bedriften også levert flere av. Svartisen VVS deltar jevnlig på kurs gjennom NOVAP (Norsk Varmepumpeforening) for å øke kompetansen innen dette fagområdet.
 

Barna er fremtiden
Å være med på å bygge en skole, et bygg hvor barn skal vokse opp de neste tiårene, gir rørleggermester Stig Einar ekstra mening i en travel hverdag.

- Vi er oppriktig stolte over å kunne bidra til at nye generasjoner meløyfjerdinger får gode skoledager på vår måte – med god varme og velfungerende sanitærutstyr under både læring og lek, understreker årets gründer.

tom kobler

Det nærmer seg åpning for skolen. Kun små justeringer gjenstår. Foto: Prikkenoverien

 

Saken har også stått på trykk i Nynæring desember 2018.

Saken er laget av fortellfortell.no